Resepi Biskut Sampan
Bahan-bahan
~ 125 gram mentega
~ 75 gram gula halus
~ 2 biji kuning telur
~ 200 gram tepung gandum (saya guna tepung
rose)
~ 1 sudu teh esen vanilla Inti
~
1/2 cawan kismis hitam @ campuran buah kering
~ 1 cawan kelapa kering
~ 10 biji ceri merah-potong kecil
~ 10 biji ceri hijau-potong kecil1/2 cawan
susu pekat
Cara-cara
~1.
Satukan mentega dan gula,pukul hingga kembang. kemudian masukkan kuning telur
dan esen vanilla. Gaul tepung sedikit demi sedikit. Untuk inti, gaul semua
bahan-bahan kecuali ceri.
~2. Masukkan sedikit adunan ke dalam acuan
sampan. Tekan dengan jari.
~3. Kemudian masukkan inti.
~4. Letakkan ceri merah dan ceri hijau ke
atasnya dan bakar hingga masak.
Comments
Post a Comment