Resepi Biskut Sampan


Resepi Biskut Sampan 

Bahan-bahan
 
~ 125 gram mentega
~ 75 gram gula halus
~ 2 biji kuning telur
~ 200 gram tepung gandum (saya guna tepung rose)
~ 1 sudu teh esen vanilla Inti
 ~ 1/2 cawan kismis hitam @ campuran buah kering
~ 1 cawan kelapa kering
~ 10 biji ceri merah-potong kecil
~ 10 biji ceri hijau-potong kecil1/2 cawan susu pekat 

Cara-cara

 ~1. Satukan mentega dan gula,pukul hingga kembang. kemudian masukkan kuning telur dan esen vanilla. Gaul tepung sedikit demi sedikit. Untuk inti, gaul semua bahan-bahan kecuali ceri.
~2. Masukkan sedikit adunan ke dalam acuan sampan. Tekan dengan jari.
~3. Kemudian masukkan inti.
~4. Letakkan ceri merah dan ceri hijau ke atasnya dan bakar hingga masak.

Comments