Biskut Buah Kana
120 gm gula kastor
300 gm ancor/ buttercup
1 biji kuning telur
1 sk esen vanila
300 gm tpg gandum
100 gm tpg jagung
100 gm tpg kastard
80 gm serbuk badam -jgn skip ni.. Rahsia sedap biskut
1 sk baking powder
Cara2
Pukul butter + gula + kuning telur sampai sebati... Pakai spatula ja ya
Masukkan esen, kacau... Kmdn masukkan serbuk badam... Gaul lagi...
Ayakkan bersama semua tpg termasuk baking powder
Asukkan tpg sikit2... Gaul sampai jadi doh x melekat kt tgn
Taburkan sikit tpg kt acuan n sumbatkan doh... Tekan2 padat... Gunakan belakang pisau utk ratakan dia... Ketuk2 utk kluarkan doh
Bakar 170.. 20 minit... Ikut perangai oven masing2
Dh masak sapu jem strawberry
120 gm gula kastor
300 gm ancor/ buttercup
1 biji kuning telur
1 sk esen vanila
300 gm tpg gandum
100 gm tpg jagung
100 gm tpg kastard
80 gm serbuk badam -jgn skip ni.. Rahsia sedap biskut
1 sk baking powder
Cara2
Pukul butter + gula + kuning telur sampai sebati... Pakai spatula ja ya
Masukkan esen, kacau... Kmdn masukkan serbuk badam... Gaul lagi...
Ayakkan bersama semua tpg termasuk baking powder
Asukkan tpg sikit2... Gaul sampai jadi doh x melekat kt tgn
Taburkan sikit tpg kt acuan n sumbatkan doh... Tekan2 padat... Gunakan belakang pisau utk ratakan dia... Ketuk2 utk kluarkan doh
Bakar 170.. 20 minit... Ikut perangai oven masing2
Dh masak sapu jem strawberry
Comments
Post a Comment